www.moederzonderkind.nl  /  www.vaderzonderkind.nl
logo
Home
Wij over onszelf
Informatie/hulp
Lotgenoten
Sieraad M.Z.K.
Gastenboek
Contactformulier

 

Armband voor moeders zonder kind

 

Deze armband is bedacht en ontworpen door Tessa, de vorige eigenaresse van deze website in samenwerking met 'Atelier VanRosan'. 

 

Voor de duidelijkheid; ik (Jozette) de nieuwe eigenaresse van deze website had daarbij geen aandeel. Ook ga ik niet over de verkoop van dit sieraad. 

 

Heeft u vragen en/of interesse in deze armband, neem dan contact op via

http://www.vanrosan.nl/

 

                                                                          

 

 

 

      

 

 

Het onderstaande is geschreven door Tessa (de vorige eigenaresse van deze website)!

 

 

Dit is het sieraad waar ik met heel mijn hart en ziel en vele uurtjes aan denkwerk aan gewerkt heb in de periode dat ik deze website gestart ben en ik deze in beheer had.

Uiteindelijk vond ik iemand (Van Rosan) die met mij mee wilde denken en mij wilde helpen met het realiseren ervan en dit resulteerde in een armband die speciaal ontwikkelt is voor jou!

 

Deze armband heb ik gemaakt omdat ik merkte dat ongewenst kinderloosheid een stil verdriet is, maar altijd aanwezig. Ik merkte dat ik enerzijds de behoefte had om te praten over ons verdriet en verlangen en er anderzijds niet over wilde vertellen. Het was te moeilijk.

 

Al denkende over dit proces kwam ik op het idee om een sieraad te ontwikkelen. Een sieraad wat zichtbaar is, zonder dat het zichtbaar is. Dit gevoel moest de armband ook gaan uitstralen.

 

Daarnaast wilde ik dat de armband meerdere soorten symboliek uitdraagt. Kortom, een hele uitdaging. Maar het resultaat mag er wezen en ik ben erg trots op de armband!

 

Wanneer je naar de armband kijkt zie je een stoer en krachtig sieraad. Het staat voor een stoere en krachtige vrouw die zoveel verdriet heeft doorstaan en zoveel heeft moeten doormaken. Maar het is ook een sieraad wat vrouwelijkheid en finesse uitstraalt. Een zachte en vrouwelijke vrouw, altijd lief willen blijven, niemand heeft willen kwetsen. De armband straalt alles uit wat jij als vrouw bent en voelt; stoer, kwetsbaar, krachtig en vrouwelijk.

 

Het is een sieraad geworden die door vrouwen gedragen kan worden die zelf met ongewenste kinderloosheid leven, maar ook voor vrouwen die iemand in hun leven kennen die met ongewenste kinderloosheid  te maken heeft. Hoe bijzonder is het als jij jouw dochter, vriendin, zus of andere bijzonder vrouw in je leven, door het dragen van deze armband, kunt laten zien dat je haar steunt en trots op haar bent!

 

Hieronder zal ik uitleg geven van de betekenis van de symbolen:  

Doorzichtige steen

Dit symbool staat voor de doorgang naar het verleden en naar een nieuw leven. De doorgang naar alle gebeurtenissen in het leven van de drager. Tevens symboliseert het een lege baarmoeder. De pijn en het gemis van het kind wat je nooit zal voelen en wat je nooit zult dragen.

 

Gesloten rozenknop

Dit is het symbool voor de embryo”s die teruggeplaatst zijn en gesloten blijven. De kracht niet gehad om zich te ontwikkelen als kindje. Een prachtige roos die niet heeft mogen uitkomen. Het staat voor iets moois wat nooit zal gaan bloeien, een embryo wat nooit zal gaan groeien. De verwachting van een nieuw leven en de kans die het nooit zal krijgen.

 

Ster

Wie heeft er niet op een mooie zomeravond een wens gedaan toen je een vallende ster zag. Daarnaast staat de ster symbool voor je eigen sterrenkind, het kind wat nooit gekomen is, of het kind waarvan je afscheid moest nemen. De vijfpuntige ster is een erg veel gebruik in de westerse wereld. Het is een positief symbool en symboliseert perfectie, goddelijke macht en bescherming tegen kwaad. Tevens staat de ster voor de vijf elementen: licht, lucht, wind ,vuur en water. Alle basiselementen om als mens heel te kunnen zijn.

 

Libelle

Als een schepsel van wind staan zij voor veranderen. Als een schepsel van water vertegenwoordigen zij 'een droom'. Andere symbolische betekenis die verband houden met libelle zijn welvaart, kracht, moed, vrede, harmonie en zuiverheid.

 

Wish

Een wens zo groot, een verlangen zo krachtig. De wens om een kind te krijgen, de wens om weer gelukkig te kunnen worden of de wens om jezelf weer terug te vinden.

 

Spiraal

De spiraal staat voor het proces van leven, loslaten en weer herboren worden: de beweging die je maakt in het proces van verdieping. Elke keer kom je weer dezelfde obstakels/patronen tegen, maar op een dieper niveau of vanuit een andere hoek. Denk ook aan de cyclus van de zon, de maan en de sterren en het ritme van dag en nacht. De spiraal is een teken van de reis van het innerlijke leven en de ziel naar buiten.

 

Vlinder

De vlinder is het universele symbool voor de ziel, en voor de reis die de ziel maakt na de dood. De vlinder is er het symbool voor vreugde en zomer, en verbonden met het liefdesgeluk. De vlinder is het symbool van de ongebonden ziel die, na zich te hebben losgemaakt van haar strakke windsels, niets anders doet dan haar ware aard te volgen als een letterlijk ont - wikkeld wezen. Maar de mooiste betekenis is een letterlijke: het oud-Griekse woord voor vlinder is gelijk aan het woord voor ziel: Psyche.

 

 

Ik heb geprobeerd in de armband alle facetten van ongewenste kinderloosheid te laten zien. Verdriet, onmacht en verlangen maar ook kracht, moed en de mogelijkheid jezelf te kunnen hervinden. Wanneer je een kamer binnenkomt hoop ik dat je deze armband draagt met een gevoel van trots. Niemand zal direct zien dat je de armband draagt en toch is het aanwezig. Net zoals jouw kinderloosheid. Niemand ziet jouw littekens, maar toch zijn ze er wel. Mensen die zich in jou verdiepen zullen misschien vragen wat een prachtige armband je draagt. Dit is het moment waarop je kunt zeggen. “Dat klopt, dit is mijn gevecht en zie, ik ben er nog!

 

Het creëren van deze armband is voor mij een helend proces geweest. Ik wens je liefde en geluk toe en hoop dat de armband net zo helend voor jou zal zijn. 

Lieve groet, Tessa.

 

 

 

 Bestel hier het sieraad!

 

 

 

Logo van de armband!

 

 

 

 

 

 * * * * * * * * * * * * * * *  

 

 

 

Top
Moeder zonder kind  | info@moederzonderkind.nl